Godt nyt til elbilejere

Flere ladestationer sættes op

Nu er der godt nyt bilister, der kører i elbiler.

Snart bliver det nemlig meget lettere at bevæge sig rundt i Østjylland og i resten af landet.

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet oplyser, at man opstiller 13 nye ladestandere i landet. Ud af de 13 vil de fire være i Østjylland.

- Det er meget glædeligt. De nye ladestandere er et afgørende skridt i omstillingen af transportsektoren til elektrificering. Det skal være ligeså let at køre i elbil, som i nutidens benzin- og dieselbiler, siger klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R).

12 ud af de 13 nye ladestationer bliver opsat på strækningen mellem København og Aarhus, mens den sidste skal være i Farøbroerne.

- De nye ladestandere langs motorvejsnettet giver en markant forbedring for vilkårene for el-biler herhjemme, som hidtil har måttet køre af motorvejen for at lade op, siger transportminister Magnus Heunicke (S).

Han fortsætter:

- De nye muligheder for at få strøm på bilen vil forhåbentlig få folk til at bruge deres el-bil mere og samtidig tiltrække nye købere. Teknologien i elbilerne udvikles også hurtigt, og sammen med bedre lademuligheder vil det gøre elbilerne mere attraktive og løfte den miljøvenlige transportform.

De fire nye østjyske ladestationer kommer til at være ved Pedersminde/Blankhøj og Ejer Baunehøj V/Ø.

De nye ladestandere skal stå klar til brug ved årsskiftet.