Godt nyt til boligsøgende studerende: Flere ledige lejeboliger

I Aarhus kan man lige nu på et udlejningssite finde 233 studievenlige lejeboliger med husleje til eller under 4.000 kroner

Selvom behovet for lejeboliger i landets største studiebyer er stort, er der heldigvis i følge en lejeboligportal på nettet flere lejeboliger at få fingrene i end nogensinde før.

På hjemmesiden BoligPortal.dk har man landets største udbud af lejeboliger, og med mere end 10.000 udbudte boliger i starten af 2018 har der aldrig været så mange ledige lejeboliger siden hjemmesiden BoligPortal.dk startede i 1999.

Fra 2016 til 2017 er der udbudt 5.508 flere lejeboliger i de 10 største danske byer. Det er især i de største studiebyer, hvor presset på boligmarkedet er stort, at der er gode nyheder til boligsøgende.

Læs også Containere kan blive til nye studieboliger i Aarhus

I Aarhus er der sket en stigning i antallet af lejeboliger fra 2016 til 2017 på 30 procent til 2.310 lejeboliger fordelt på alt fra etværelses til fireværelses lejeboliger. 

I Aarhus kan man lige nu finde 233 studievenlige lejeboliger med husleje til eller under 4.000 kroner på boligportalen. Desuden er der 47 delevenlige toværelses lejelejligheder med en samlet husleje på 8.000 eller derunder. 

Flyt udenfor centrum 

BoligPortal anbefaler, at studerende nøje overvejer deres krav til beliggenhed, når de leder efter en lejebolig. Skal du bo i København, kan du med fordel bosætte dig i områder som f.eks. Valby. Man skal nemlig ikke langt væk, før der er en markant forskel på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser samt antallet af udbudte boliger. 

Læs også Minister kaldes i samråd om manglende studieboliger

Et hurtigt kig på de gennemsnitlige huslejepriser for lejeboliger sidste år kan måske afskrække mange studerende fra at kigge efter de store lejelejligheder med over tre værelser. Men faktisk er større lejeboliger også en mulighed for studerende, der har mod på at dele. 

Ligesom med krav til geografi anbefaler Boligportalen også fleksibilitet i forhold til størrelse og boform. 

01:56

Boligløse studerende flyttede i 2016 ind i skurvogne rundt om i Aarhus. 

Luk video