Godt nyt til bilisterne ved Aarhus: Genvejen udvides

Der er udsigt til bedre forbindelser og øget trafiksikkerhed på den omdiskuterede Genvejen i det sydlige Aarhus

Foto: Vejdirektoratet

Foto: Google Maps

1 af 2

Genvejen, som forbinder den østjyske motorvej med det sydlige Aarhus, skal udbygges med en ny vejbane, og det samme skal den østgående rampe ved afkørslen Aarhus S. Alt sammen for at skabe bedre flow langs Genvejen og undgå kø og ulykker.

- Vi vil forbedre trafikafviklingen ved frakørslen og videre ad Genvejen. I dag sker der farlige situationer, når bilister foretager u-vendinger på vejen, og det skal et autoværn forhindre. Samtidig håber vi på at undgå de køer, som ses helt ned til nødsporet på motorvejen, siger projektleder hos Vejdirektoratet, Peter Lund Hansen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

01:25

I indslaget her kan du se mere om ulykkerne på Genvejen. 

Luk video

Det er planen, at der kommer en helt ny vejbane på 850 m af Genvejen på stykket længst ude ved motorvejen. Gennem det seneste år har dele af Genvejen længere inde mod byen været præget af flere alvorlige trafikulykker, men det er altså ikke her, at vejen forbedres.

- Dette projekt kommer ikke som en direkte afledt konsekvens af ulykkerne, det har været undervejs længe. Men håbet er da, at der kan skabes et bedre flow på hele strækningen, siger Peter Lund Hansen.

Læs også Nyt uheld på Genvejen: Stor lastbil væltet

Arbejdet på Genvejen er allerede så småt i gang med de forberedende opgaver, men ifølge projektlederen er dette ikke et projekt, der er færdigt lige foreløbig.

- Det er en langvarig proces, som vi først forventer er færdig til december. Men der vil være løbende forbedringer, forklarer han.

I forbindelse med projektet vil bilisterne i et vist omfang komme til at mærke, at der arbejdes på Genvejen. Genvejen lukkes helt en weekend og enkelte nætter, og der etableres omkørsel. Vejen indsnævres under anlægsperiode, og så hastighedreguleres der til 50 km/t. 

  Foto: Vejdirektoratet