Godt nyt: Nu får Djursland penge til hurtigere internet

Regeringen uddeler 100 mio. kroner til hurtigt bredbånd i områder med dårlig internetforbindelse. Djursland får landets største tilskud

02:22

Der skal gøres noget ved den dårlige bredbåndsforbindelse, som længe har været et problem flere steder i Østjylland. Sådan lød det i oktober fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og oppositionensleder Mette Frederiksen. Video: Liselotte Sabroe - Scanpix

Djursland har fået en tidlig julegave.

Regeringen uddeler 100 millioner kroner til projekter i hele landet, der skal sikre hurtigere internetforbindelse, og Djursland er det område, der får flest penge.

Sidste år fik min søn et nyt Playstation-spil i gave, og da skulle han bruge 35 timer på at hente en opdatering til spillet. Prøv at forklare det til en syvårig.

Sven Sædholm Pedersen, Nimtofte

100 adresser i Syddjurs og Norddjurs kommuner får i alt 6.854.100 kroner i tilskud, hvilket svarer til i gennemsnit 68.541 kr. pr. husstand. 

- Det er selvfølgelig rigtigt dejligt. Jeg har personligt kæmpet siden 2010. Det betyder, at jeg ikke behøver at tænke over, om jeg kan arbejde hjemme eller skal tage til Aarhus, siger Sven Sædholm Pedersen fra Nimtofte til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Tager tre timer at sende en video: Regioner kritiserer bredbånd

Han har sammen med en ven stået i spidsen for at få bedre internetforbindelse i området omkring Auning, Ryomgård og Nimtofte.

- Sidste år fik min søn et nyt Playstation-spil i gave, og da skulle han bruge 35 timer på at hente en opdatering til spillet. Prøv at forklare det til en syvårig, siger Sven Sædholm Pedersen.

Lettere familieliv

De 100 millioner kroner bliver fordelt udover omkring 4.000 adresser rundt omkring i landet.

Oprindeligt var der sat 40 mio. kroner af til bredbåndspuljen i år, men det beløb satte regeringen og Dansk Folkeparti i november op til 100 mio. kroner for at få ekstra gang i hjulene.

De ekstra penge medfører, at i alt 40 lokale projekter fordelt på 25 kommuner rundt om i landet får penge fra bredbåndspuljen i år.

Læs også Dårlig forbindelse: Selskaberne vil ikke arbejde med os herude

- Vi ved alle sammen, hvor frustrerende det er, når man ikke kan komme på nettet. Det gør det svært at leve et normalt familieliv, hvor børnene kan spille onlinespil med vennerne og aflevere opgaver til skolen og gymnasiet. Det er helt afgørende for at få en familie til at hænge sammen eller drive en moderne virksomhed, at der er stabilt og hurtigt internet. Derfor var vi glade for aftalen i sidste måned med Dansk Folkeparti om en mere end fordobling af Bredbåndspuljen, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Stadig lidt vej endnu

Selvom humøret er højt flere steder på Djursland lige nu, har Sven Sædholm Pedersen dog en bøn til politikerne.

Han håber, at de vil ændre puljen, således at flere internetudbydere ønsker at byde på deres projekter fremover.

Det er kun lykkedes dem at få et tilbud fra én internetudbyder, og det er ikke nok, mener han.

Læs også Hungrer efter bedre bredbånd: Borgmester kritiserer fordeling

- Det er mange penge, vi får i tilskud pr. husstand, synes jeg. Og hvis man for eksempel købte et hus til 7 millioner kroner, ville man jo heller ikke kun tale med en håndværker, siger Sven Sædholm Pedersen.

Han og beboerne i de øvrige husstande på Djursland har fået at vide, at de kan forvente at få internet i løbet af sidste kvartal af 2018.

140 husstande på Djursland fik ikke penge. 

02:08

Se hvor dårligt internetforbindelsen er nogle steder på Djursland i den her video.

Luk video