Godsejer raser mod forsikringsselskab

Frustrationen på Aakær Gods syd for Odder er stor. Høsten skal i hus nu, men en brand har ødelagt alle maskiner.

Godsejeren på Aakær Gods er rasende på sit forsikringsselskab, Nykredit. En brand forleden har ødelagt bygninger og maskiner for millioner. Men godsejeren har stadig ikke fået grønt lys fra forsikringsselskabet til at købe nye høstmaskiner. Og nu frygter godsejeren, at høsten også bliver ødelagt.

Tirsdag var der brand i et af godsets længer. Årsagen var en overophedet traktor.

- Her hvor alle maskinerne stod var der vel ligeså varmt som i en weber-grill bortset fra, at der ikke blev grillet bøffer, men maskiner, siger Johan Koed-Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

<B>Taber millioner af kroner på brand</B>
Jeg har vel omkring 25 millioner kroner ude at svømme, fortæller godsejer Johan Koed-Jørgensen. Branden skadede maskiner til en værdi af 12-13 millioner kroner, en ejendom til en værdi af fem millioner kroner og hvis høsten ikke kommer i hus kan han miste otte millioner kroner.

Hans frustration skyldes ikke kun at forsikringsselskabet har bevilliget penge til køb af nye maskiner, men at det netop nu er tid for at høste brødhveden.

- Det forstår de slet ikke hos forsikringsselskabet. Jeg sætter penge til. Mine to høstmaskiner vile netop nu kunne have indtjent 100.000 kroner hver om dagen, siger Johan Koed-Jørgensen.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19:30