Godsejer afviser homopar

Med begrundelsen vores by er ikke moden til bøsser

Foto: Colourbox

Keld Christensen og hans kæreste Wang fra Aarhus har fået afslag på at forpagte det lokale hotel i den lille by Sig ved Varde med begrundelsen - "Vores by er ikke moden til bøsser".

Parret havde eller skrevet en ansøgning og i længere tid mailet med godsejer Karl Kristian Nielsen der ejer hotellet.

Her havde de skrevet om deres faglige baggrund men ikke noget om at de var homoseksuelle. Parret blev enige med godsejeren om at mødes ansigt til ansigt til en samtale.

Kort tid inden samtalen meddeler godsejeren at han bliver forhindret i at deltage i samtalen, men siger at de blot skal snakke med hans kone.

Da Keld Christensen og hans kæreste Wang ankommer til godset kommer godsejer Karl Kristian Nielsen kørende forbi dem, han standser op, og spørger om hvem de er.

De fortæller at de skal til samtale vedrørende forpagtning af Sig Hotel.

- Kort tid efter vi er ankommet og har sat os ned for at tale med konen, ringer telefonen, og vi kan hører at hans kone siger "kommer du ikke selv hjem og siger det?", fortæller Keld Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter telefonsamtalen følger et par minutters stilhed, og så siger godsejerens kone følgende:

Jeg er blevet bedt om at sige, at Sig ikke er moden til et homoseksuelt forpagterpar af hotellet, vi er nød til at tage hensyn til de lokale, sådan genfortæller Keld Christensen de opsigtsvækkende ord der faldt i godsejer parrets køkken.

Keld Christensen og hans kæreste Wang er forbløffede over, den noget overraskende udmelding de fik.

- Jeg blev både skuffet, såret, chokeret og rasende siger Keld Christesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han har efterfølgende kontaktet godsejer Karl Kristian Nielsen via mail for at få en forklaring, men godsejeren har ikke svaret tilbage.