Godsbanen får en baghave

Nu får Godsbanen i Aarhus også en baghave, hvor der er plads til hygge under åben himmel

Foto: Kulturhus for Unge

Projektet Kulturhus for unge åbner i forbindelse med Domissilet på Godsbanen i Aarhus det grønne område Baghaven.

Baghaven er en lille byskov midt i byens centrum på hjørnet af Sonnesgade og Skovgaardsgade, hvor det er muligt at slå sig ned og hygge med vennerne under åben himmel omgivet af buske og træer.

- Det handler om at få skabt et godt sted til hygge, og hernede var et sted, der ikke blev brugt til noget, så vi vil gerne skabe lidt mere liv, og gøre det mere kendt i bylivet, siger Jesper Stouby Stisen, der er en del af projektet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Klar til åbningsfest

De unge har den seneste tid gået og arbejdet på den grønne oase, og nu er det tid til, at den skal indvies.

Det kommer til at foregå med en åbningsfest mellem 13-19 fredag eftermiddag, hvor unge fra Aarhus er inviteret til kaffe, kage og champagne.

I forbindelse med åbningen er der udstilling i Domissilets atelier, og der mulighed for at fikse sin cykel eller kaste sig over at bygge havemøbler til baghaven, mens lokale DJ's sørger for god musik.

Kulturhus for unge er et treårigt projekt, som skal munde ud i en etablering af et permanent kulturhus for unge i Aarhus i 2017.

Det er Kulturforvaltningen i Aarhus Kommune der i samarbejde med Børn og Unge samt Sociale Forhold og Beskæftigelse er tovholder på projektet.

- Vi arbejder stadig på, hvilken type kulturhus det skal være, så alle er velkomne. Vi er altid glade for at få nye medlemmer med nye ideer, siger Jesper Stouby Stiesen.