- Gode tanker fra erhvervslivet

Trafikordfører om aflyste færgeafgange

02:39

1 af 2

Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen forstår godt, at erhvervslivet ønsker, at andre aktører kan tage over for Mols-Linien, efter at rederiet i går meddelte, at det fra april dropper at sejle på hverdage mellem Ebeltoft og Odden.

- Jeg synes, at det er gode tanker, de tænker i erhvervslivet. Der har jo tidligere været tanker om at genoprette den gamle Grenaa-Hundested-linje, og jeg tror, at hvis man kan finde et andet selskab med en mindre tonnage, altså mindre skibe, som ikke bruger så meget olie osv., så vil jeg da ikke udelukke, at der kunne være en mulighed, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han understreger dog, at han først skal se på, om lovgivningen tillader det. For det såkaldte Storebæltsforlig sætter nemlig retningslinjer op for trafikken:

- Alt kan jo ændres, hvis der er vilje til det. Og der ligger nogle ejerforhold omkring havnen i Ebeltoft, og der ligger nogle ting i Storebæltsforliget. Det, jeg vil gøre nu, det er at bede transportministeren om at udfærdige et notat omkring, om der er noget lovgivningsmæssigt, som vi skal ændre for at vi kan give denne her mulighed, siger han.

Også Syddjurs Kommunes borgmester Claus Wistoft (V) hilser det velkommen, at andre aktører kan komme i spil:

- Vi er meget åbne over for, om det er en mulighed og medvirker meget gerne til en dialog om det, siger Claus Wistoft.

Hør Kim Christiansen uddybe hans tanker omkring Mols-Liniens beslutning og erhvervslivets forslag i videoen øverst på siden.