Gode råd til forældrene i hash-debat: Vær ærlig og lyt

Rusmiddelkonsulent forklarer, hvordan man som forælder skal forholde sig til spørgsmål om hash

01:57

Mange politikere, fagpersoner og såkaldte eksperter har en holdning til hash og farligheden af den. Det kan derfor være noget af en jungle som forælder at vide, hvad du skal sige til dit barn. Rusmiddelkonsulent Morten Lykke Hørup kommer her med gode råd.

- Du skal tale med børnene og de unge og fortælle, hvad din egen holdning er. Og du skal starte tidligt for at sætte dit præg på dem. Og så er det vigtigt at lytte, siger Morten Lykke Hørup.

Læs også Politikerdebat får unge til at ryge hash

Samtidig slår han fast, at det altid er vigtigt at sætte grænser op for de unge, og så skal de være trygge.

- Hvis de er et sted, hvor der er rusmidler, skal de have den tryghed, at de altid har muligheden at ringe hjem, forklarer konsulenten.

Læs også Her er sandheden bag myterne om hash

En af de helt store udfordringer for mange forældre er deres egen fortid. Hvis nu de selv har røget hash i deres ungdom, hvad skal der så siges til børnene om rusmidlet?

- Jeg går ind for en åben dialog. Børn er ikke dumme, og man skal ikke tale ned til dem. Jeg synes, man skal tale om, hvad man selv har lavet, men samtidig forklarer, at hash altså er otte-ti gange stærkere i dag end for 20 år siden, lyder det fra Morten Lykke Hørup.

Du kan se hele interviewet med ham og få alle de gode råd øverst i artiklen.