Gode råd fra en tidligere tyv

Robert har begået flere end 200 indbrud

04:21

1 af 2

Det er 15 år siden, at Robert Nyborg sidst har begået et indbrud. Men med flere end 200 indbrud på samvittigheden ved han, hvad han taler om - og hvad tyven kigger efter.

TV 2 | ØSTJYLLAND fulgte med den forhenværende indbrudstyv ud til en tilfældig villavej i Østjylland. Her fortæller han, hvordan indbrudstyvene udvælger sig de boliger, de bryder ind i.

- Det første, vi kigger efter, når vi laver indbrud, det er et sted, hvor naboerne ikke kan se os. Man ringer på eller banker på for at sikre sig, at der ikke er nogen hjemme, fortæller han, mens han bevæger sig op ad trappen til en ældre hvidkalket villa.

Samtidig er det ifølge Robert Nyborg vigtigt, at tyven kan arbejde forholdsvist uforstyrret, uden at naboerne kan se ham.

Se: Sådan undgår du juleindbrud

- Jo mere mørkt, der er, og jo mere dækket, der er for naboerne, jo bedre arbejdsbetingelser har jeg som tyv, forklarer han.

Da den erfarne indbrudstyv kommer hen til huset, får han øje på en dør med indfattede ruder. Ifølge Robert Nyborg er det muligt at fjerne den ene af ruderne og åbne døren på mindre end et minut.

Hvis man vil forhindre juleindbrud er det allerbedste råd, den erfarne indbrudstyv kan give, hverken alarmer eller ekstra sikring af vinduerne. I stedet bør naboerne hjælpe hinanden.

- Pas på hinandens hjem. Spørg folk ude på gaden: "Hvem søger du?" Bare det at han er blevet lagt mærke til, det gør, at han må finde et nyt kvarter, siger Robert Nyborg.

I videoen øverst på siden kan du se et længere interview med Robert Nyborg og få flere gode råd til, hvordan du sikrer din bolig mod indbrud.