Gode chancer i Malmø

Grand Prix-formand jubler med Emmelie

Foto: DR

Den 19-årige østjyde Emmelie de Forest, der vandt lørdagens Melodi Grand Prix i Herning med bare fødder, trommer og fløjtespil, var en favorit blandt de "hardcore" grand prix-fans.

Fansene tror også på hende og sangen "Only Teardrops", når hun skal forsvare Danmarks Grand Prix-ære ved den europæiske sangkonkurrence i Malmø til maj.

- Nogle gange skal man tage en chance med den, man vælger at sende af sted, fordi hvis man bare vælger en, der er lidt mainstream, så har man gode chancer for at få en jævn placering, men ikke helt i toppen. Min mavefornemmelse siger mig, at den har en god chance, og jeg er rimeligt fortrøstningsfuld i forhold til, at Danmark også er med i finalen i Malmø 18. maj, siger aarhusianske Johann Sørensen, der er formand for den danske Melodi Grand Prix-fanklub.

Randers-pige overraskende vinder

Der er dog som bekendt altid en risiko for, at det ikke går helt, som man regner med.

- Den har det her keltiske og noget folklore over sig, det kan ende med at blive til vores fordel, men vi kender kun syv af de sange, som vi skal dyste imod til maj, og kommer der nogle sange de næste uger og måneder, hvor der er også er fløjter og trommer, og som kan minde lidt om den, så er det en helt anden konkurrencesituation, vi befinder os i, for så er vi ikke så unikke, som vi er lige nu, siger Johann Sørensen.

MGP-vinder har adelige aner

Johann Sørensen sammenligner "Only Teardrops" med Aud Wilkens "Fra Mols til Skagen", der i 1995 også var lidt af en dansk satsning, men som endte på en femteplads i det internationale grand prix i Dublin.

Og så er det samme sangskriver, Lise Cabble, der står bag begge sange - og Danmarks bidrag fra 2011, "New Tomorrow" med A Friend in London.

- Lise Cabble har en god statistik med sine to tidligere vindere. Det dårligste, hun er blevet, er nummer fem. Det taler for, at når det er en sang fra hende, vi sender af sted, er det en sang, der kan gøre sig helt i toppen i Malmø, siger Johann Sørensen, der også fortæller, at "Only Teardrops" har været fremhævet som en dansk favorit blandt de europæiske Melodi Grand Prix-fans.

Emmelie: jeg er så lykkelig

Når Emmelie de Forest til maj skal repræsentere Danmark i Malmø, får hun følgeskab af mindst 120 danske fans.

Ifølge Johann Sørensen er det således den største danske fandelegation nogensinde, der drager af sted til et europæisk melodi grand prix.