God østjysk håndboldaften: BSV snupper andenpladsen

Bjerringbro-Silkeborg tager andenpladsen i herrernes håndboldgrundspil efter sejren over Ribe-Esbjerg. Også Århus og Skanderborg sejrede her til aften

Foto: Henning Bagger - Scanpix

De forsvarende mestre fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) spillede sig onsdag aften til et godt udgangspunkt forud for DM-slutspillet i herrernes håndboldliga.

I sidste spillerunde sejrede BSV med 27-18 ude over Ribe-Esbjerg og sikrede sig dermed andenpladsen i grundspillet. Nok så vigtigt er det, at holdet tager to point med til slutspillet.

Det samme gør Aalborg, der allerede havde sikret sig førstepladsen. Derfor var det kun af kosmetisk betydning, at Aalborg onsdag tabte 24-26 ude til TTH Holstebro.

Netop TTH Holstebro havde muligheden for at overtage andenpladsen, men det forhindrede BSV med sin hjemmesejr.

BSV var i fin kontrol og kunne gå til pause med en føring på 14-10. Det blev aldrig spændende, og BSV trak yderligere fra efter pausen og tog en storsejr, selv om holdet befinder sig i et presset program med Champions League-kampe.

Flere sejre denne aften

KIF Kolding København var bagud i stort set hele kampen, men i de døende sekunder lykkedes det at sikre en hjemmesejr på 31-30 over Sønderjyske.

Også i Ceres Arena i Aarhus var der grund til klapsalver denne onsdag aften. Århus Håndbold slog mægtige Skjern 37-33. Skjern ligger ellers i "den gode ende" af tabellen på vej mod slutspillet, mens Århus fortsat ligger udenfor. 

Læs også BSV-profil før CL-brag: Min brors hold er favorit

Længere nordpå i Arena Randers var derimod ikke meget at juble over for hjemmeholdet. Randers HH-mandskabet var i problemer og måtte se sig slået af Skanderborg Håndbold med otte mål. 30-22 til Skanderborg. 

Bjerringbro-Silkeborg er dermed det eneste østjyske hold der går videre til slutspillet. Både Randers HH og Skanderborg Håndbold skal derimod spille nedrykningsspil. 

Sådan ser slutspilspuljerne ud 

Slutspillets pulje 1:
Aalborg 2 p.
Skjern 1 p.
GOG 0 p.
KIF Kolding København 0 p.

Slutspillets pulje 2:
Bjerringbro-Silkeborg 2 p.
TTH Holstebro 1 p.
Mors Thy 0 p.
Ribe-Esbjerg HH 0 p.

Kilde: Bjerringbro-Silkeborg.