God høst kan være på vej

Der spekuleres i fin høst og øgede priser på dansk hvede hos landmændene

01:42

1 af 2

Det ser ud til, at der er en fin høst på vej. Hos Jørgen Ladegaard ser det i hvert fald lovende ud allerede efter den første høst.

- Jeg var rimelig overrasket over, at det var så godt, siger Jørgen Ladegaard, der er landmand i Hylke i Skanderborg Kommune.

Han udnyttede en lovende vejrudsigt og gik i gang med høsten. Det resulterede i flere ton korn, som kan bruges til at fodre dyrene.

Det er et tegn på en god sommer, og der skulle være mulighed for at mange landmænd i Østjylland kan juble med Jørgen Ladegaard.

- Vi har haft tilpas med vand henover foråret, så egentlig ser det rimeligt ud, siger Klaus Ankjær Sørensen, der er underviser på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Det er dog ikke alle afgrøder, der tegner lige godt, men hveden i Danmark kan blive guld værd på grund af en svingene høst i den øvrige del af Europa.

- Lige nu ser det ud som om, at vi har nogle tørkeområder i Europa, som gør at hvedeproduktionen er nedjusteret omkring 10 procent, og det vil jo give priserne en opadgående tendens, siger Klaus Ankjær Sørensen.

Du kan se mere i indslaget øverst i artiklen.