Glesborg dyster om Landsbypris: Frivillige stod bag beachbane

Tre ud af fem indstillede til Region Midtjyllands Landsbypris er fra Østjylland

02:59

Traditionen tro uddeler Region Midtjylland den årlige Landsbypris. I 2018 er det tiende gang, at regionen uddeler prisen, og denne gang er der tre østjyske kandidater med.

De tre østjyske indstillede er organisationen Mols i udvikling, der er en paraplyorganisation for 24 landsbyer i Syddjyrs Kommune, landsbyen Sall i Favrskov Kommune, og landsbyen Glesborg i Norddjurs Kommune.

Læs også Pressede landsbyer står stærkest sammen

Idrætsfaciliteter i Glesborg

I Glesborg er de blevet fremhævet for byens sportsfaciliteter, som er med til at skabe udvikling i byen. Blandt andet er beachvolley-banen et eksempel på det. En bane som er blevet bygget på baggrund af frivillige kræfter, fortæller Henrik Elkjær, der er forretningsaktiv.

Læs også Whisky-entusiaster fulde af engagement og eventyrlyst

- Beachbanen blev etableret på baggrund af en masse frivillig arbejde, både i forhold til at etablere banen, men også i forhold til at skabe finansiering. Nede ved Brugsen hvor vi var lige før, der lå den gamle børnehave, og der havde vi frivillige folk, der hjalp med at pille børnehaven ned, og nedbrydningsarbejdet der genererede nogle penge, som vi har investeret heroppe med lidt hjælp fra en Lars Lilholt koncert, som også bliver lavet på baggrund af frivillige hænder, der hjælper til der, siger Henrik Elkjær. 

Kandidater til Region Midtjyllands Landsbypris

  • Glesborg
  • Mols i Udvikling
  • Foreningen Fursund
  • Sall
  • Tim

Også byens sportshal blev fremhævet, og ifølge Henrik Elkjær, så er det også i sportshallens cafeteria, at byens sammenhold for alvor kommer til udtryk.

- Vi er utrolig sociale, og netop cafeteriet er et samlingspunkt, hvor folk møder hinanden på tværs af alder og køn, og hvor folk møder hinanden på tværs af alder og køn, og hvor vi snakker sammen om de ting, der sker i byen, og hvor vi finder hinanden i forhold til at skulle rekruttere frivillige til de ting, vi laver, siger Henrik Elkjær.

Der er i alt fem landsbyer- og landsbysammenslutninger, der er indstillet til Landsbyprisen 2018. Prisen uddeles til foråret og med prisen følger 150.000 kroner.

I Østjylland har Endelave By, Nørager, og Feldballe tidligere modtaget Landsbyprisen.

Øverst i artiklen kan du se en reportage fra landsbyen Glesborg, som er en af de indstillede kandidater.

Herunder kan du se et indslag fra landsbyen Sall, hvor syv lokale er gået sammen om at starte et whiskey-destilleri: 

02:06 Luk video