Glemte at tage valgplakater ned

Partier har fået bøder for flere tusinde kroner

De var hurtige til at få dem op, men da de skulle ned, gik det ikke alle steder helt i samme tempo.

Partierne i Aarhus Kommune har i alt fået bøder for 36.800 kroner, fordi de ikke fik tager valgplakater ned til tiden. Det skriver JP Aarhus.

Det er Aarhus Kommune, som er giveren af bøderne. Kommunen har været i gang med at fjerne de plakater, som fortsat hang i lygtepælene efter midnat den 27. november. Reglerne er nemlig således, at plakaterne skal være fjernet senest otte dage efter valgdagen.

Blandt plakatsynderne er blandt andet Konservative, som er det parti, der har fået fjernet flest plakater. I alt 120 plakater var ikke taget ned rettidigt.

- Det svarer til lidt over 2,5 pct. af alle de valgplakater, vi har hængt op. Det ser jeg ikke som et stort problem, siger Jørn Tønnov, næstformand ved Konservatives vælgerforening, til JP Aarhus.

Partiet mener, at de plakater, som ikke var fjernet, skyldes stormen.

Aarhus Kommune opfordrer nu borgerne til at henvende sig, hvis de ser nogle plakater hænge i lygetpælene.

- Hovedparten af valgplakaterne er nu taget ned, men hvis befolkningen ser flere valgplakater i byen og på mindre veje og sideveje, hvor vores vedligeholdere ikke så ofte kommer, er de velkommen til at kontakte kommunen, siger Trine Buus Karlsen, afdelingsleder i Trafik og Veje ved Aarhus Kommune.