Glasskår gemt i sandkasse

Besøgende fandt heldigvis glasskår, der var gravet ned i en sandkasse, før børn kom alvoligt till skade.

Det var på legepladsen ved Bellevue i Risskov, at nogle hærværksmænd i forrige uge, havde gravet glasskår ned, og det er ikke første gang den slags hærværk foregår. Det skriver JP Aarhus.

Andre eksempler fra kommunens legepladser er løsnede skruer og møtrikker på legeredskaber, så børn risikerer, at gyngestativet pludselig braser sammen, mens de gynger, eller at de får en fod eller arm i klemme i rutsjebanen.

- Her er tale om ondsindet hærværk, der kræver, at man har forberedt det nøje på forhånd. Som regel kræver det to stykker værktøj at vride møtrikken løs fra bolten, ellers drejer den bare rundt. Og hvem har værktøj med på en legeplads, hvis man ikke har bestemt det på forhånd, spørger Kim Gulvad Svendsen, chef for de grønne områder i Århus Kommune.

Hans Henrik Rasmussen, der har ansvaret for sikkerheden på kommunens legepladser, vil ikke afvise, at en enkelt møtrik kan vride sig løs, når legeredskabet er i brug.

Men møtrikkerne er fæstnet med Loctite, en slags lim, og når fem bolte af syv er skruet ud, er det ikke tilfældigt, siger han.

I Mindeparken er der eksempler på, at nogen har banket flasker ned i plænen med bunden opad og derefter slået dem over i jordhøjde, så de skårede flaskeender er usynlige i græsset. Det blev opdaget, fordi plæneklipperen lød anderledes, da den kørte hen over.

Selv om det er uacceptabelt, er der måske en eller anden forklaring på, at nogle unge i fuldskab smadrer en flaske, når den er tom. Men denne form for ondsindet hærværk har vi ikke set i samme omfang tidligere, siger Kim Gulvad Svendsen.