Glæde over overenskomst

- Flere nye, gode tiltag i aftalen

Foto: Colourbox

Hos Metal Randers, der er en østjysk del af fagforbundet Dansk Metal, er de glade for den treårige overenskomst, der netop er indgået mellem Dansk Industri og CO-industri. Aftalen kom i mål efter 24 timers uafbrudte forhandlinger i Dansk Industris Hus på Rådhuspladsen i København.

Den nye overenskomst er treårig og rækker frem til 1. marts 2017. Aftalen anses som værende ekstra vigtig, da den kan fungere som en målestok for flere kommende forhandlinger.

Overenskomsten er desuden tre-årig, hvilket er usædvanligt, da de seneste to aftaler kun har været gældende i to år. Og hos Metal Randers ser de positivt på den nye aftale.

- Det ser umiddelbart meget fornuftigt ud. Jeg hæfter mig ved forbedringer i forhold til vikarordninger og et større fokus på lærlinge og uddannelse. Det lyder, som noget vi kan bakke op om, siger Henrik Leth, der er formand for Metal Randers, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

At aftalen denne gang løber længere end de sidste to gange kan dog vise sig at skabe problemer på længere sigt.

- Det kan blive en ulempe for os, at aftalen er treårig, men det kommer an på, hvordan markedet kommer til at opføre sig de næste år, siger Henrik Leth, der er formand for Metal Randers, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På grund af krisen har industriens lønmodtagere i de seneste fire år haft en meget mager overenskomst.

Resultatet skal til urafstemning. De største fagforbund under CO-industri er Dansk Metal, 3F og HK/Privat.