Giver 500.000 kr. til nyt stadion

Erhvervsmand giver penge kvit og frit

Superligaklubben Silkeborg IF har fået en check på 500.000 kroner, som skal bruges på det nye fodboldstadion i byen.

Afsenderen er Ejlif Mathiassen, og han forventer intet retur.

- Jeg har altid været med i Silkeborg IF. Da jeg havde firma, var jeg sponsor, og jeg har mange aktier. Jeg synes, at vi skal gøre noget for byen, siger Ejlif Mathiassen, der altid er på plads på stadion, når silkeborgenserne spiller hjemmekamp.

Ejlif Mathiassen solgte for fem år siden sit firma, Silkeborg Stigefabrik, og har siden beskæftiget sig med sit ejendomsselskab.

En forudsætning for at planerne om det nye stadion i Silkeborg bliver realiseret er, at Silkeborg IF skaffer 20 millioner kroner af den samlede stadionfinansiering på 120 millioner kroner.

I maj måned meddelte klubben, at man var halvvejs med den indsamling.

- Vi har de seneste år manglet opbakning omkring klubben, men erhvervslivet har nu oppet sig, og vi er begyndt at have tro på tingene igen. Et nyt stadion er med til, at Silkeborg IF sportsligt kan forsætte sin udvikling. Derudover kan det nye stadion og faciliteterne omkring det være med til at afholde store arrangementer og kongresser, og det er alt sammen godt for byens udvikling, siger Ejlif Mathiassen.

Silkeborg IF vandt NordicBet Ligaen i år, og klubben er dermed klar til Superligaen efter sommerferien.

Ejlif Mathiassen ønsker ikke at få en sponsorflise eller andet med navn på i retur for sine penge.

- Da jeg og min kone gør det som privatpersoner, kan vi ikke trække momsen fra. Det er nødvendigt, at vi er med i projektet, og det er dejligt at kunne hjælpe, siger Ejlif Mathiassen.

Det nye stadion - JYSK Park - er planlagt til at stå færdigt i sommeren 2016.