Giro-fest afblæst i Herning

Tabet af Jan Trøjborg stopper Giro-festen

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), er dybt berørt efter at have modtaget beskeden om sin socialdemokratiske borgmesterkollega Jan Trøjborgs pludselige død i en alder af 56 år.

- Jeg kendte Jan som en dygtig politiker, en god borgmesterkollega og et meget handlekraftigt og engageret menneske, som jeg har haft et fremragende samarbejde med. Ikke mindst i relation til Giroen, siger Lars Krarup i en pressemeddelelse.

Herning er i år vært for cykelløbet Giro d'Italias første to etaper, og i den forbindelse har Lars Krarup og byen haft et tæt samarbejde med Jan Trøjborg, som skulle have budt velkommen til cykelløbet mandag.

- Det er klart, at Jan Trøjborgs død vil lægge en voldsom dæmper på stemningen i morgen mandag i Horsens, siger Hernings borgmester, der sad i KL's bestyrelse sammen med Jan Trøjborg.

Venstre-borgmesterens tanker går nu først og fremmest til de efterladte efter KL-formanden og borgmesteren.

Fik hjerteproblemer på cykeltur
Trøjborg fik et hjertetilfælde under et motionscykelløb, som blev arrangeret i anledning af Giro'en i Horsens, hvor tredje etape køres mandag.

Og det bliver en vemodig dag i den østjyske fjordby mandag, forudser Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, som søndag overværer Giroen i hjembyen Herning.

- Selvfølgelig er det altid festligt, når et cykelløb kommer forbi, men det bliver ikke nogen rigtig fest, for de har mistet den person der, har betydet så meget for Horsens og været altafgørende for, at Giroen kom til Horsens i morgen.

Kristian Jensen kalder den afdøde socialdemokrat for "en god kammerat, vi har mistet alt for tidligt".

- Jan stod på toppen af sin karriere, han var formand for KL, medarrangør af dette fantastiske cykelløb, der kom til Danmark for første gang. Han har virkelig kæmpet for at få ting til at lykkes, siger han og fortsætter:

- Og de er lige faldet i hak, og så når han ikke at opleve kulminationen på det hele. Det er tragisk for ham personligt, det er tragisk for hele familien, der har mistet Jan.