Giro d'Italia til Odder

Giro d'Italia kører igennem Odder

De store cykelstjerner vil formentlig kører igennem Odder, når de næste sommer kører Giro d'Italia i Danmark.

Tredje etape af verdens næststørste etape-cykelløb, Giro d'Italia, kører nemlig formentlig gennem kommunen den 7. juni 2012, oplyser stiften.dk

Det er Herning og Horsens der næste år er værter for det italienske etapeløb. Der skal køres i alt tre løbsdage i Danmark, og nu tyder alt på, at også Odder får fint besøg af de store cykelstjerne. Ihvertfald har et enigt økonomiudval besluttet at indstille til byrådet, at det bevilger 150.000 kroner for at løbet kommer til Odder.

Giroen indledes med en prolog på otte kilometer i Herning centrum. 2. etape køres fra Herning til Herning over 206 kilometer, og de italienske cykelstjerner kan få sig et ægte chok, når de rammer  vestkysten efter knap 50 kilometer.

Herefter skal der køres 40 kilometer langs vesterhavet, og det kan blive rigtig barsk, hvis der er gang i vinden. 3. etape køres over 190 kilometer fra Horsens til Horsens, hvor de sidste 50 kilometer køres på en rundstrækning i selve Horsens.

Det italienske cykelløb Giro d'Italia starter næste år i Danmark, hvor løbet kører fra 5.-7. maj. Det ventes, at 22 hold med i alt omkring 400 ryttere vil deltage.