Gidsler på scenen

Roser til forestilling om kidnappede sømænd

09:40

1 af 2

839 dage. Så lang tid var de to danske sømænd Eddy Lopez og Søren Lyngbjerg kidnappet af somaliske pirater.

Historien om deres mere end to år lange ophold i piraternes varetægt er nu blevet til teaterforestillingen "839 dage".

Stykket er opsat af BaggårdTeatret i Svendborg og er blevet vist på både Randers Egnsteater og Teatret Katapult i Aarhus. Hvis man skal tro to anmeldere, er det en forestilling, der er værd at se.

I programmet Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller reklamefotograf Pernille Bering fra Randers og Lone H. Sørensen, som er krimireporter på Randers Amtsavis, om deres oplevelse af teaterstykket.

Begge er de begejstret for forestillingen, som er udviklet i samarbejde med virkelighedens hovedpersoner, Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn. Netop denne accept og dialog får ros fra Lone H. Sørensen:

- De har været med undervejs til ligesom at sige god for det og forklare tingene, som det er foregået. Det synes jeg betyder utrolig meget, siger hun og fortsætter:

- Jeg synes, de formåede at tviste det, så det gjorde stort indtryk på mig.

Også reklamefotograf Pernille Bering blev postiivt overrasket over forestillingen, hvor man følger de to hovedpersoner og deres skiftende karakterer:

- Jeg havde mine betænkeligheder, fordi jeg var bange for, at det skulle blive for følelsesporno-agtigt, siger Pernille Bering.

Se, hvor mange stjerner, Pernille Bering og Lone H. Sørensen giver teaterstykket, i videoen øverst på siden.

Du kan se hele programmet Kulturkampen ved at klikke her.