Gider ikke Aarhus

Christiansborg-politikere dropper møde med bytop

Foto: Colourbox

En delegation bestående af Aarhus borgmester og de fem rådmænd drager onsdag til Christiansborg.

Her skal de mødes med de folketingsmedlemmer, der er valgt i Østjylland.... Eller det var meningen.

Men ud af 12 valgte, har kun tre afsat tid i kalenderen til at mødes med bytoppen fra Aarhus. Og det ærger kulturrådmand, Marc Perera Christensen, Kons..

- Det er meget skuffende og ærgerligt. Især set i lyset af, at vi kommer over til dem på Christiansborg, og det gør vi jo blandt andet fordi, det stort set er umuligt at få dem til at komme her, siger kulturrådmanden til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De to folkevalgte, som har sagt ja, er Jonas Dahl (SF), Jens Joel (Soc. Dem). og Tom Behnke (Kons).

Mangler advokater for østjyske interesser

Politikerne i Aarhus vil meget gerne i nærmere kontakt med folketingspolitikerne, men trods flere forsøg gennem lang tid, har det vist sig svært at etablere kontakt med folketingspolitikerne valgt i Østjylland.

- Vi har prøvet i lang tid, og det har vist sig svært at finde model at samarbejde med de lokalvalgte folketingsmedlemmer. Vi har brug for stærke adovkater, som kender til østjyske problemstilling og som kan bære dem ind til de andre folkevalgte, siger Marc Perera Christensen.

Infrastruktur

Et af de hotte punkter på dagsordenen er blandt andet infrastruktur.

Aarhus er så meget i vækst, at vejnettet har svært ved at følge med, og aarhusianere sidder langt mere i kø end i resten af landet, inklusive hovedstaden. Den slags problemstillinger bør være et nationalt anliggende, som folketinget skal have fokus på, mener Marc Perera Christensen.

- I stedet for at tale om den rådne banan, så burde politikerne på Christiansborg fokusere på at understøtte de dele af Danmark, hvor der rent faktisk er vækst, siger han.

Udover de to østjyske folkevalgte skal delegationen også mødes med finansminister, Bjarne Corydon, Soc. Dem..