Pensionisten Gerda: De løber som om, der var ild i halen på dem

Aarhus’ udgifter pr ældre borger er faldet med 36 procent siden 2009.

01:48

Torsdag kom det frem, at Aarhus Kommune har 1.792 millioner sparet op. Samtidig har de ældre på plejehjemmene en følelse af, at de ansatte har mere travlt end tidligere.

- De løber jo sommetider, som om der var ild i halen på dem, siger Gerda Jensen, der er beboer på plejehjemmet Vestervang i Aarhus.

Og det er noget de kan nikke genkendende til hos plejehjemmet. Her understreger de, at det ikke er behageligt for beboerne, at de ansatte har så travlt.

- En gang i mellem kommer nogle til at vente længere, end de synes, det er sjovt, og det er præcis, det Gerda gør opmærksom på. Det er vældig ubehageligt ikke at kunne klare sig, og så oven i købet at skulle vente på hjælpen, siger forstander ved plejehjemmet Vestervang, Lene Trøjborg. 

Her kan du se, hvor mange penge de østjyske kommuner har sparet op:

 

Samtidig med, at kommunens pengekasse bugner med millioner af kroner, så er Aarhus’ udgifter pr ældre borger er faldet med 36 procent siden 2009.

Hos Foa vil man også ønske, at der blev brugt flere penge på ældresektoren.

- Det, vi har brug for, er flere hænder og flere ressourcer ude på arbejdspladserne. Vi har brug for nogle flere kollegaer derude, siger formand for Foa Århus, Inge Pedersen. 

Øverst i artiklen kan du se et indslag om mangel på ressourcer i ældresektoren.

Nedenfor kan du se, hvad borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard har at sige til, at Aarhus har så mange penge liggende:

01:31 Luk video