George Bush på scenen i Århus

Aarhus Teater er klar med et stykke om, hvorvidt det er muligt at eksportere fred og demokrati ved hjælp af våbenmagt.

De danske teatre kan ikke få nok af George W. Bush. Den amerikanske præsident er på scenen på hele tre danske teatre den kommende tid.

Aarhus Teater lægger ud fredag i næste uge med stykket 'Stuff Happens' om optakten til Irak-krigen. Teatret Mungo Park i Allerød har onsdag den 28. september premiere på komedien 'W - de unge år'. Nørrebros Teater i København har dagen efter premiere på 'Let4s kick ass', en musical om George Bush og Anders Fogh Rasmussen.

Aarhus Teater præsenterede onsdag scener fra sin opsætning af 'Stuff Happens', som betyder noget i retning af 'når der handles, så spildes'. Det er sagt af den amerikanske forsvarsminister Donald Rumsfeld, og lige som de øvrige replikker i spillet er hentet fra virkeligheden.

Forfatteren David Hare har kun digtet replikkerne, når møderne mellem de centrale amerikanske politikere var for lukkede døre, fortalte iscenesætter Lennart Hansen.

- Stykket handler om, hvorvidt man kan eksportere frihed og demokrati med våbenmagt, sagde han. Det kan ifølge Lennart Hansen også ses som en udgave af 'Kejserens nye klæder', hvor de manglende, men meget omtalte klæder er de manglende, men meget omtalte masseødelæggelsesvåben.

Stykket foregår i tiden efter angrebet på USA den 11. september 2001 og frem til Irak-krigen i 2003. Scenen er besat med kontorstole og fastspændte mødeborde til ministre, rådgivere og våbeninspektør Blix.