Genopstiller ikke som formand for KD: Peger på næstformand

Sygemeldt formand for Kristendemokraterne trækker sig. Han peger i stedet på Isabella Arendt, som er opstillet i Østjylland.

Stig Grenov meddeler, at han ikke vil genopstille som formand, og peger i stedet på næstformand Isabella Arendt. Foto: Martin Sylvest - Ritzau Scanpix

Efter syv år som formand har Stig Grenov besluttet, at han ikke vil genopstille som landsformand for Kristendemokraterne.

Han støtter, at næstformand Isabella Arendt overtager hvervet som formand, skriver han i en meddelelse.

Læs også Kristendemokraternes nye formand vil nedbringe antallet af aborter

- Processen frem mod beslutningen har været længe undervejs. Imidlertid har tiden efter valgets udskrivelse for alvor gjort det klart, at det er tid til nye kræfter og visioner i spidsen for partiet, siger han i meddelelsen.

Det står ikke umiddelbart klart, hvornår han vil træde formelt tilbage.

Stig Grenov genopstiller ikke som landsformand for Kristendemokraterne, men peger selv på næstformand Isabella Arendt, som stiller op til folketingsvalget i Østjylland. Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau Scanpix

Stig Grenov er i øjeblikket sygemeldt med stress, men har ikke været ved en læge. I mellemtiden har 26-årige Isabella Arendt varetaget hans erhverv som formand.

Isabella har igennem år udvist en kæmpe arbejdsindsats og dertil kløgt, format og overblik.

Stig Grenov

Hun beskrives som partiets store håb i jagten på at komme i Folketinget for første gang i 14 år.

- Isabella har igennem år udvist en kæmpe arbejdsindsats og dertil kløgt, format og overblik i praktisk håndtering af den politiske dagsorden. Det er min overbevisning, at Isabella vil styrke partiets stærke holdånd og føre KD videre ind i en ny tid, siger Stig Grenov.

01:43

VIDEO: Isabella Arendt, der er folketingskandidat i Østjylland, blev konstitueret som formand for Kristendemokraterne, da Stig Grenov tog orlov på grund af stress.

Luk video

Det vakte opsigt, da formanden i sidste uge sendte et tweet ud, som siden blev trukket tilbage.

På det sociale medie Twitter skrev han blandt andet, at "det er, som om alle kvinder skal have en abort for at være moderne og frigjort."

Læs også Isabella Arendt stjal rampelyset i valgdebat

Men det var ren og skær frustration over, at han gentagne gange blev misforstået, forklarede han efterfølgende og undskyldte, at det kunne opfanges forkert uden for konteksten.