Genopliver motorvejsfejde

Borgmestre går ind i sag om motorvejsnavn

Den jyske motorvejsfejde om navnet på den kommende motorvej mellem Aarhus, Silkeborg og Herning fik egentlig en ende den 15. april.

Her afgjorde Vejdirektoratet, at den kommende motorvej ved Silkeborg skal hedde Silkeborgmotorvejen. Den øvrige del af motorvejen mellem Aarhus og Herning bibeholder navnet Herningmotorvejen.

Men navnestriden fortsætter.

Er det en aprilsnar?

Nu er tre østjyske borgmestre gået ind i sagen. Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), Skanderborg-borgmester Jørgen Gaarde (S), og Silkeborg-borgmester Steen Vindum (V) kalder de nye navne uhensigtmæssige og rodet.

De opfordrer transportminister Magnus Heunicke og by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen til at ændre Vejdirektoratets afgørelse.

Borgmestrene foreslår, at hele strækningen mellem Aarhus og Herning bør navngives Silkeborgmotorvejen.

- At de to vejstykker har fået samme navn er meget forvirrende, rodet og ikke særligt hensigtsmæssigt, hvilket både borgere og politikere har gjort kraftigt opmærksom på i medierne.Vi er alle tre fortsat enige om, at hele strækningen mellem Aarhus og Herning bør navngives Silkeborgmotorvejen, fordi navnet er entydigt, og fordi det er det navn, strækningen allerede er kendt under. Som minimum bør vejstykket nærmest Aarhus omdøbes fraHerningmotorvejen til Silkeborgmotorvejen for at undgå forvirring om, hvilken del af Herningmotorvejen, man befinder sig på. På den måde bliver navnet på motorvejen

entydigt for både trafikanter, trafikradio, politi og redningstjeneste, skriver borgmestrene i brevet til ministrene.

Fortsat kamp om motorvej

Brevet vækker glæde hos den østjyske folketingspolitiker Eigil Andersen (SF), der også har engageret sig i navnestriden.

- Jeg er meget glad for den østjyske enighed, som jeg er sikker på svarer til borgernes mening om, hvad det rigtige navn er. Nu håber jeg, at Carsten Hansen vil følge borgmestrenes forslag. Og jeg vil kontakte ham og komme med mine argumenter, skriver han i en pressemeddelelse.