Gennembrud for handicapkørslen: Det her er en stor sejr

Aarhus Kommune trækker Stensagerskolen ud af kørselssystem og går tilbage til faste chauffører, faste ruter og tidspunkter

I over et halvt år har forældrene til handicappede elever på Stensagerskolen i Aarhus kæmpet for at få ændret den kørselsordning, som Aarhus Kommune har sat i værk. Den skabte frustration hos både børn og voksne, og nu er der så godt nyt for de hårdtprøvede folk fra skolen.

Kommunen har nemlig efter utallige opfordringer fra bestyrelsen og ledelsen på Stensagerskolen valgt at trække skolen ud af systemet, der gav forsinkelser og ulykkelige børn.

- Det har vi råbt og skreget på fra start, så vi er rigtig glade. Den nuværende kørselsordning har skabt frustration hos mange, der har måttet leve med uvished, siger bestyrelsesmedlem på Stensagerskolen, Lars Asmussen, til tv2oj.dk.

Læs også Stadig kaotisk handicapkørsel: Børn er gidsler uge efter uge

Det har især været manglen på den personlige kontakt mellem chauffører, børn og forældre, som der efter Lars Asmussens mening har manglet. Den får de nu.

- Der kommer igen faste ruter, chauffører og tidspunkter for, hvornår børnene bliver hentet og bragt. Det er en stor sejr for os, siger Lars Asmussen.

Ville ikke skabe nye problemer
Efter planen bliver den nye ordning sat i søen fra midten af januar – før her er det ikke muligt at få lavet en plan for alle forældre og deres børns behov.

- Og så er vi blevet lovet, at man først vender tilbage til et andet system, når det er bevist, at det virker, og det tror jeg aldrig på, kommer til at ske, lyder det fra bestyrelsesmedlemmet.

Læs også Politikere: Pinligt at handicapkørsel ikke fungerer

Hos Aarhus Kommune erkender man, at der har været store udfordringer med kørselsordningen, og borgmester Jacob Bundsgaard har haft tre møder på Stensagerskolen med ledelsen og bestyrelsen for at finde frem til en løsning. Det er så først lykkes at finde frem til den nu.

- Det er et meget kompliceret system, og vi vil være afklarede først, før vi ændrede vilkårene for alle på en skole. Det har været vigtigt for os, at der ikke opstår nye problemer, når vi løser andre, siger pressechef for borgmesteren, Niels Buch, til tv2oj.dk.

Han bekræfter, at et af hovedelementerne i den kommende ordning, bliver mere manuelt arbejde og direkte kontakt. Men på den lange bane skulle det ikke være dyrere for kommunen, lyder det fra Niels Buch.

Også Langagerskolen har oplevet problemer med kørselsordningen, og her arbejdes der ifølge pressechefen på løbende justeringer, der skal sikre en hensigtsmæssig handicapkørsel.  

04:07

Vi fortalte om den kaotiske handicapkørsel for første gang i august. Se mere i indslaget her. 

Luk video