Gellerup: Flere anholdelser på vej

Politiet har mørklagt efterforskingen af de påsatte brande i Gellerup - formentlig i håb om flere anholdelser.

Politiet har totalt mørklagt efterforskningen af de over 60 tilfælde af brandstiftelser i Gellerupparken ved Århus, øjensynligt i håb om at få anholdt flere end hidtil fire unge mellem 14 og 17 år.

Det fremgik fredag af et grundlovsforhør, hvor dommeren gav anklagemyndigheden medhold i at holde grundlovsforhøret for dobbelt lukkede døre, således at offentligheden hverken fik adgang til at høre sigtelser eller forklaringer fra de anholdte.

Anklageren begrundede begæringen om dobbelt lukkede døre med hensynet til politiets efterforskning. Politiet har brug for at holde kortene tæt på kroppen, fordi Gellerupparken er et område, hvor folk meget nødigt udtaler sig til politiet, sagde anklageren.

- Vi arbejder på højtryk på at opklare så mange brande som muligt. Vi er ikke interesserede i at løfte sløret for, hvad grundlag vi rejser tiltale på eller for hvilke brande, sagde anklageren.

Tre af de unge - to på 16 år og en på 17 - blev fremstillet i grundlovsforhøret. Den fjerde mistænkte er under den kriminelle lavalder. /ritzau/