Gellerup-borgere i chok

Trusler og skyderier ryster beboere

02:13

1 af 2

Mange beboere i Gellerup er stærkt bekymrede over eskaleringen af et bandeopgør, som den seneste uge har ført til skyderier og uro i kvarteret.

TV 2 | ØSTJYLLANDs interview med maskerede og bevæbnede unge, som truer med bandekrig, ryster mange af beboerne.

- Det er dårligt. Det er ikke godt. Folk bliver bange for de mennesker. Politiet skal komme og hente dem alle sammen, siger Amer Ali Mahmoud, der er hjælpetræner i Aarhus Vest.

Skader Gellerup

Området i Aarhus Vest har indtil nu - i modsætning til København - været forskånet for skyderier og bandeopgør - blandt andet gennem en fælles indsats fra politiet og områdets beboer-grupper.

- Vi er nogle, der virkelig knokler for at gøre det - det er træls, siger Israa Maarouf, som arbejder frivilligt som guide i Gellerup for at vise de gode sider af sin bydel frem i projektet "Bag om blokken - vandringer i Gellerup".

Projektet har netop modtaget Justitsministeriets pris for Danmarks bedste kriminalpræventive indsats. Samtidig er et længere tids bandeopgør optrappet.

- Vores projekt ændrer ikke hele Gellerup, men vi gør, hvad vi kan, siger Israa Maarouf, som først og fremmest er træt af, at Gellerup igen tager overskrifter som et problemkvarter:

- Jeg synes, at de her unge skulle tage sig en uddannelse. Det kommer på deres straffeattest, så de skulle tænke sig om.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.