Gavekort skal gøre unge stoffri

Biografture skal lokke unge i behandling

Aarhus og Silkeborg Kommune skal blive bedre til at hjælpe unge mellem 15 og 25 år fri af stofferne.

Derfor har socialminister Manu Sareen (R) afsat 26 millioner kroner til et nyt forsøgsprojekt, fordi gode erfaringer fra blandt andet USA får ham til at tro på, at blandt andet værdikuponer kan være med til at gøre flere danske unge stoffrie.

Et af de nye initiativer er, at unge misbrugere blandt andet vil blive belønnet med tøjgavekort eller biografture, hvis de gennemfører at møde op til behandling.

- I andre lande har det været et supplerende redskab til at motivere unge mennesker til at blive i deres stofmisbrugsbehandling, og det har vist gode resultater. En af de allerstørste udfordringer og problemer er nemlig at fastholde folk i behandlingen så længe, fordi det er et langt forløb. Nu får vi prøvet af, om man også kan bruge det i Danmark, siger Manu Sareen til Metroxpress.

Men det initiativ synes den nu 24-årige Kasper Blumensaat, der på lørdag har været stoffri i tre år, virker forkert:

Du kan godt bruge dine penge på stoffer, for du får alligevel penge til tøj og mad. Vi misbrugere skal ikke have det for blødt, for når vi får en lillefinger, så tager vi hele armen.

Udover Silkeborg og Aarhus Kommune får kommunerne Fredericia, Herning, Holbæk, Odense, Randers, Silkeborg, Svendborg og Aabenraa  del i de 26 millioner kroner fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

Forsøgsprojektet er en del af regeringens stofmisbrugspakke og skal løbe fra september 2014 og frem til 2018.

Kilde: Metroxpress