Gave til Dronningen

Kongeskibets besøg i Aarhus mejslet i granit

1 af 3

Når kongeskibet Dannebrog mandag den 25. juni 2012 kl. 10.00 anløber Honnørkajen i Aarhus med regentparret om bord, venter der Dronning Margrethe en overraskelse.

Det fortæller Aarhus Havn.
 
I forbindelse med den officielle modtagelse af regentparret har Aarhus Havn nemlig valgt at anerkende Dronningens mange besøg i Aarhus havn og samtidig markere Dronningens regeringsjubilæum den 14. januar 2012 med afsløring af en original granitpullert med jubilæumsinskription, som er opstillet på Honnørkajen, skriver havnen i en pressemeddelelse.
 
En stribe af byens honoratiores vil være til stede ved kongeskibets ankomst for at byde regentparret velkommen til deres sommerophold på Marselisborg Slot - deriblandt havnebestyrelsesformand og borgmester Jacob Bundsgaard og havnedirektør Bjarne Mathiesen, som vil afsløre pullerten på Honnørkajen ved kaj 12.
 
Pullerten, som tidligere har været placeret ved Aarhus Å?s udløb, er fremstillet af bornholmsk moselykkegranit og bærer inskriptionen: Margrethe II af Danmark - I anledning af 40-års Regeringsjubilæum 14. januar 2012.
På granitpullerten er graveret streger i bronze for hvert af Dronning Margrethes officielle anløb i Aarhus - i alt 41 streger.