Bill Gates-fond støtter Aarhus' biblioteker med millioner

1,1 millioner dollars er doneret til projekter i Aarhus

Bill Gates Foto: TIKSA NEGERI fra Scanpix

Verdens rigeste mand, Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, sender nu penge til de aarhusianske biblioteker. 

Det er Bill Gates' fond 'The Bill & Melinda Gates Foundation', som har besluttet at donere mere end 1,1 millioner dollars - eller cirka 7,3 millioner kroner - til projekter, der involverer de aarhusianske biblioteker.

Målet er, at bibliotekerne i Aarhus skal gå forrest i forsøget på at inspirere og hjælpe biblioteker verden over til at omdanne sig til medborgercentre.

Der er tale om to donationer, den ene er på 315.000 dollars, som er givet til Next Library Konferencen, der foregår på Dokk1 i juni 2017. 

Læs også Flot omtale af Dokk1 i stort internationalt medie

- Det er dejligt at opleve den store internationale interesse for vores biblioteker. Jeg er taknemmelig for, at Gates fonden så massivt bakker op om vores arbejde, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Den anden donation er på 800.000 dollars og er givet til et samarbejde mellem bibliotekerne i Chicago og Aarhus. Samarbejdet skal inspirere biblioteker i hele verden til at omdanne sig til aktive medborgercentre.  

Herunder kan du høre rådmand Rabih Azad-Ahmad fortælle mere om betydningen af pengene og samarbejdet, og hvad det betyder for de aarhusianske biblioteker.

02:15 Luk video