- Gasolin-stykke var min debut

Troels Lyby er klar til gammel forestilling

04:26

1 af 2

I 1994 stod skuespilleren Troels Lyby på scenen og sang Gasolin-hittet "This Is My Life".

Nu - 20 år efter - er han klar til at lade historien gentage sig. Det sker, når Aarhus Teater i år har premiere på 'Gasolin Teaterkoncert'.

Selvom det er den samme forestilling, er der dog en væsentlig forskel. Dengang var Troels Lyby helt nyudklækket skuespiller.

- Det var min debut som skuespiller, så det betød rigtig meget. Det var på en vis måde kronjuvelerne i dansk rockmusik, man begyndte at røre ved. Samtidig var teaterkoncerten på det tidspunkt heller ikke rigtig opfundet, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge hans eget regnestykke har han efterhånden optrådt 300 gange med Gasolin-teaterkoncerten.

I begyndelsen var det med det lille teater Doktor Dante, som var nogle af de første, der gav sig i kast med fænomenet teaterkoncert. Dengang var alting nyt, og forestillingen et eksperiment.

- Dengang var det noget nyt. En ny måde at lave teater på. Nu er der nærmere blevet en kendt form. Noget gammelt og nostalgisk, siger Troels Lyby.

Når han igen i år er klar til at betræde brædderne på Aarhus Teater, sker det sammen med mange af de samme folk - skuespillere, instruktør, band og koreograf - som med den oprindelige forestilling.

- Der er en vis ømhed for hinanden. Det er som gamle soldaterkammerater, der har været i krig, siger han.

Du kan se et interview med Troels Lyby øverst i artiklen, hvor han fortæller om forventningerne til 'Gasolin Teaterkoncert', og hvordan det var at være med til at forme forestillingen i 1990'erne.