Gartneri stopper samarbejde

Har afbrudt omstridt samarbejde med vikarfirma

Halvanden dag. Længere tid gik der ikke etableringen af en lovlig sympatikonflikt og blokade mod gartneriet Rosa til, at virksomheden afbrød samarbejdet med vikarfirmaet Admin, der er kendt for massiv underbetaling af medarbejdere.

Tirsdag eftermiddag fik 3F meddelelse fra arbejdsgiverforeningen GLS-A om, at medlemsvirksomheden med øjeblikkelig virkning havde stoppet samarbejdet med Admin, der har leveret arbejdskraft til gartneriet Rosa i Lading ved Aarhus.

Hos 3F Aarhus Rymarken siger formanden for Den Grønne Gruppe, Thomas Møller:

- Jeg glæder mig meget over, at vi nu kan se frem til ordnede løn- og arbejdsforhold på gartneriet Rosa. Samtidig ser jeg frem til et fornuftigt samarbejde med gartneriet.

Gennem mere end tre måneder har der været næsten daglige demonstrationer imod social dumping foran gartneriet Rosa. Gartneriet har i flere år brugt underbetalt arbejdskraft fra forskellige vikarfirmaer, der har aflønnet medarbejdere med omkring 60 kroner i timen. Underbetalingen har fundet sted til trods for, at gartneriet Rosa som medlem af GLS-A har forpligtiget sig til at betale løn efter overenskomsten - mindst 131 kroner i timer.

Fagbladet 3F har tirsdag eftermiddag forgæves forsøgt at få kommentarer fra ejeren og direktøren af gartneriet Rosa, Harley Eskelund.

3F's sympatikonflikt over for vikarfirmaet Admin er stadig aktiv, eftersom firmaet ikke har villet indgå overenskomst.