Gårdbrand: Schäferhund vækkede sine ejere ved at gø

Midtjysk Brand & Redning har arbejdet med slukning hele natten

01:18

Foto: Alarm 112-midtjylland.dk

1 af 2

Et yngre par ved Bryrup blev vækket på værst tænkelige måde kort efter midnat natten til søndag, da en længe til deres gård på Vellingvej stod i flammer.

Det var parrets schäferhund, der fik alarmeret husets beboere, da den begyndte at gø på grund af ilden.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

- Stuehuset ligger ikke i direkte forlængelse af laderne, så de ville nok have opdaget, at det brændte alligevel. Men det er klart, at hvis ikke hunden havde vækket parret, så havde situationen set helt anderledes ud for os. Så hunden fortjener uden tvivl et fornuftigt kødben i aften, siger indsatsleder fra Midtjysk Brand & Redning, Per Jensen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Da vi ankom til stedet havde parret selv fået reddet tre-fire heste ud fra en af de brændende lader, og der var ikke flere dyr derinde, så vi kunne gå i gang med slukningsarbejdet, fortæller Per Jensen.

Totalt udbrændt

Gården i Bryrup er en traditionel tre-længet gård, hvor stuehus er beliggende tæt på - men ikke i forlængelse af de tre længer.

Her er Taco: Dagens hund reddede familie i gårdbrand

- Vi skulle først have sikret stuehuset. Derefter kunne vi gå i gang med længerne, men allerede da vi kom, var der voldsom ild i to af de tre længer. Vi fik reddet halvdelen af den ene længe. Resten er totalt ødelagt, siger indsatsleder Per Jensen.

Midtjysk Brand & Redning arbejder stadig på adressen i Bryrup, da man har afventet en kran, der kan fjerne tagpladerne.

- Det er store tagplader på en fem-seks meter i længden, så det er næsten fysisk umuligt for os at skille dem ad. En kran kan nemt løfte dem op og væk fra længerne, så vi kan arbejde med efterslukningen i sikkerhed, siger Per Jensen.

Familiens stuehus er ikke påvirket af branden, og husets beboere kom ikke noget til.

Se Brand & Redning kæmpe med flammerne i videoen ovenfor. Videoen er optaget af Local Eyes.

Den udbrændte gård ligger på Vellingvej ved Bryrup: