Garanter overvejer retssag

500 garanter deltog i møde på Himmelbjerget

Da Sparekassen Østjylland krakkede mistede omkring 16.000 garanter deres indskud, samlet mistede de ca. 250 millioner kroner.

500 garanter var i dag mødt op i silende regnvejr til informationsmøde ved Talerstolen på Himmelbjerget

En af dem var garant Jeanne Christiansen:

- Vi mistede omkring 200.000 kroner, og vi havde aldrig set det som noget vi kunne miste, og vi føler, at rådgivningen har været rigtig dårlig, siger Jeanne Christiansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den samme oplevelse står garant Kurt Jensen tilbage med, der også deltog i dagens informationsmøde. 
 
- Da jeg tegnede garantbeviser, fik jeg at vide, det var lige så sikkert som at have penge i banken, det var bare en sparekasse i stedet for. Jeg håber, at jeg får alle mine penge tilbage eller nogle af dem, siger Kurt Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Og måske er det ikke helt urealistisk advokat Niels Vase der repræsenterer garanterne, mener at han står med en god sag.  

- Vi er ved at undersøge om nogle af garanterne fra Sparekassen Østjylland har mulighed for at få nogle af deres penge tilbage, og jeg mener vi har to gode argumenter for, at kan ske. Først og fremmest har mange fået mangelfulde oplysninger, om hvad et garantbevis er og risikoen ved det. Vi overvejer også at rejse et erstatningskrav mod sparekassens ledelse, siger advokat Niels Vase der repræsenterer garanter til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Niels Vase opfordrer til, at de 16.000 garanter melder sig ind i den nystiftede forening Garantbevis.dk