Går efter hattrick

Aarhus-dansere går efter historisk VM-hattrick

06:35

1 af 2

Danseparret Ashli Williamson og Bjørn Bitsch har en stor opgave foran sig den kommende weekend. Lørdag skal de til VM i 10-dans i Oslo. Et mesterskab de har vundet to gange tidligere.

I Go' Aften Østjylland onsdag fortæller parret, at de har ambitioner om at vinde VM-titlen endnu en gang.

- Jeg har et tydeligt billede inde i hovedet af, at jeg står på sejrsskamlen med pokalen i hånden og synger nationalsagen, siger Bjørn Bitsch

- Jeg ved, at på lørdag danser jeg mit aller-, allerbedste. Og jeg ved, at når jeg danser mit bedste, er der ikke andre, der kan slå mig, siger Ashli Williamson.

De første danskere

Hvis den påstand holder stik bliver parret de første danskere, der vinder VM i 10-dans tre gange i træk. En svær disciplin, som består af 5 standarddanse og 5 latinamerikanske danse, og som i høj grad stiller krav til fysikken.

I løbet af lørdagen skal parret danse 42 danse på ti timer. Ifølge Bjørn Bitsch er det 42 danse, hvor pulsen når helt op på det maximale hver gang.

- Denne her gang har vi lavet ekstremt meget fysisk træning, så vi er klart i vores livs form, siger han.

Klar til næste skridt

Sejr eller ej bliver det sidste gang aarhusianerne stiller op til VM i 10-dans. Den beslutning blev truffet for flere måneder siden. Fremover vil parret fokusere på VM i standard.

- Hvis vi vinder, har vi bevist, at vi er de bedste. Så har vi fået to EM-titler og tre VM-titler, og så må man sige: "Tak for det, nu tager vi det næste skridt", siger Ashli Williamson.

Se hele interviewet med danserne i klippet herover, eller se det i Go' Aften Østjylland. Det er onsdag kl. 18.20, 20.30 og 23.30