To gange Smukfest

Undersøger muligheden for to festivaler

01:44

1 af 2

Smukfest i Skanderborg er i disse år under forandring. I år blev festivalen som noget nyt hegnet ind, så kun folk med billet kunne besøge området og også i København har den østjyske festival gjort sit indtog.

Fra næste år varsler arrangørerne endnu engang nye tider. Denne gang er planen, at festivalen ikke bare skal vare en enkelt forlænget weekend, men hele to forlængede weekender.

På den måde skal Smukfest bestå af to ens festivaler med samme program og i samme omgivelser - bare fordelt på to uger.

Det viser et brev, som Århus Stiftstidende er kommet i besiddelse af.

Her skriver festivalens formand Claus Wisbye, at festivalen er nødt til at tænke nyt, hvis den skal kunne konkurrere med festivaler som for eksempel den kommende Tinderbox Festival i Odense, som får kommunal støtte.

TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag talt med 1. viceborgmesteren i Skanderborg Kommune, Frank W. Damgaard (S). Han bekræfter, at kommunen er i dialog med festivalen omkring muligheden for udvidelse.

Ifølge ham er det et forslag, som umiddelbart møder opbakning:

- Der er ingen tvivl om, at vi vil gå langt for at hjælpe vores festival. Set fra byens side er der mange fordele ved festivalens forslag. Det er min fornemmelse, at hele byrådet vil bakke positivt op om forslaget, siger Frank W. Damgaard.

Skanderborg Kommune er nu i gang med at undersøge, hvorvidt planen kan realiseres i forhold til blandt andet lokalplanerne i området.

Øverst på siden kan du se et interview med 1. viceborgmester Frank W. Damgaard, hvor han forholder sig til Smukfests nye forslag.