Gang i nytårsforsættene

Mange forsøger at holde løfte til sig selv

02:11

1 af 2

Nytårsfesten er overstået, og man er kommet igennem de værste tømmermænd. Nu er det tid til at kaste sig over nytårsforsættene.

Et af de steder, mange søger hen efter nytårsaften, er fitnesscentrene.

- Jeg har da som formål, at jeg gerne vil tabe mig lidt, og træne tre gange om ugen og konditionstræne og sådan noget, siger Thomas Hansen, der er en af de mange, der forsøger at komme i bedre form i fitnesscenteret, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Overhold dit nytårsforsæt

Og faktisk er det ikke så dumt at have et nytårsforsæt - vi har nemlig brug for dem, mener filosof og forstander på Testrup Højskolen Jørgen Carlsen:

- Jeg tror, det hænger sammen med, at vi grundlæggende godt ved, at livet ikke behøver være, som det er. Der er altid mulighed for forandring; et hvert menneske kan træffe valg, der bringer livet i en anden retning, forklarer Jørgen Carlsen.

Han mener, at vi kunne have brug for oftere at sætte os selv nogle målsætninger:

- Måske burde man ikke bare gøre det fra det ene år til det andet. Måske burde man jævnligt gøre det: Tage sit liv op til revision, og selvom det ikke altid lykkes, så kan det jo være, at man flytter sig et bette nyk, og det er trods alt bedre end ingenting, lyder opfordringen fra Jørgen Carlsen.

I videoen øverst på siden kan du møde Thomas Hansen og også høre Jørgen Carlsen fortælle mere om, hvad det er, nytårsforsættene kan.