Gang i hussalget igen

Flere kommuner oplever fremgang

Flere steder i Østjylland er der i år kommet godt gang i salget af huse.

Det viser nye tal over villa- og rækkehushandler i 2014 fra ejendomsmæglerkæden Home på basis af tal fra Boligsiden.dk.

Samlet set er husslaget i Østjylland i perioden fra januar til august i år gået frem med tre procent.

Især tre kommuner skiller sig positivt ud. Det gælder Samsø, hvor fremgangen er på 72 procent flere handler, i Skanderborg er tallet 21 procent, mens Odder er gået frem med 16 procent.

I Skanderborg skyldes stigningen primært to ting ifølge den lokale ejendomsmægler.

- Den trend, vi ser nu i forhold til stigningen, skyldes primært to ting. Den ene er infrastruktur og jobs, mens den anden er udvikling og nye boliger, siger Morten Elmgaard, der er salgschef hos Home i Skanderborg og Ry.

Han fortæller, at mange købere lægger vægt på, at Skanderborg er en selvstændig by og ikke en forstad til Aarhus, hvorfor Skanderborg har noget andet at byde på, samtidig med at infrastrukturen er god, og at man er tæt på flere af de store byer i regionen.

- Skanderborg er også centralt placeret i forhold til arbejdspladser i Østjylland. Vi oplever, at folk her efter krisen tænker, at hvis de nu mistede deres arbejde, hvor ville de så kunne finde et nyt. Og der har Skanderborg en god placering, fordi man nemt kan komme til andre store byer i Østjylland, siger Morten Elmgaard.

Han påpeger også, at stigningen i salget af huse skyldes, at der bliver bygget meget i Skanderborg.

- Byen har en god udvikling, og der bliver bygget mange nye boliger. Det er med til at tiltrække nye kunder fra for eksempel Aarhus, siger Morten Elmgaard.