Gammelt stråtækt hus brød i brand

Midtjysk Brand og Redning er søndag morgen i gang med at slukke en brand i et gammelt stråtækt hus i Sejs ved Silkeborg

02:14

Natten til søndag udspillede der sig det, der må kaldes et mareridt for enhver, der ejer et hus med stråtag.

Der udbrød brand i et gammelt, stråtækt bindingsværkshus i Sejs ved Silkeborg. Klokken 4:20 blev der slået alarm af husets beboere. Familien i huset nåede heldigvis ud i god behold.

- Der gik ild i taget, lige da vi kom. Inden da havde den allerede spredt sig ind i bygningen under taget, fortæller indsatsleder ved Midtjysk Brand og Redning, Anders Riisberg. 

Læs også Peter skal have 8000 kalorier om dagen for at holde vægten

Ifølge indsatslederen er hele første sal i huset ødelagt, og der er sket vandskader i stueetagen.

Slukningsarbejdet er i stadig i gang, og der er kaldt assistance fra beredskabet i Herning. For beredskabet vil gerne tage det brændende tag af. Men når huse er stråtækte, er der metaltråde inden i, som holder stråene på plads. De skal klippes over enkeltvis, før man kan tage taget af.

Videoen øverst i artiklen er fra Local Eyes. Du kan se flere videoer og billeder på localeyes.dk

- Når vi sprøjter vand på et stråtag, så fiser vandet bare af, det er derfor, man kan bruge det som tag. Det er et stort manuelt arbejde, at få taget af, så vi arbejder her til morgen og nogle timer endnu, siger Anders Riisberg, indsatsleder ved Midtjysk Brand og Redning. 

Læs også DYT, BÅT, DYT: Masser af lastbiler samlet for syge børn

Indsatsleder fortæller, at branden formentlig startede i noget træværk på terrassen og spredte sig til huset. Det er dog endnu uvist, hvad der helt præcist er årsag til branden.

- En mistanke om, at branden ikke er påsat. Men vi skal have undersøgt nærmere, siger Anders Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestjylland Politi.