Gamle pumper sikrer Thomas et arbejde

Grundfos har gode erfaringer med at hjælpe folk med nedsat arbejdsevne - og samtidig hjælpe miljøet

03:01

1 af 2

Før blev gamle cirkulationspumper ofte kasseret, når de havde udtjent deres 'værnepligt'.

En del af dem bliver det stadigvæk, men nogle pumper får nu også nyt liv og bliver til nye pumper. Det sørger pumpevirksomheden Grundfos i Bjerringbro i samarbejde med en række VVS-forhandlere for.

I snart to år har virksomheden satset på at skåne miljøet for den store belastning ved at genanvende omkring 90 procent af materialerne i pumperne.

Det er i sig selv en god historie, men det er de mennesker også, som står for selve genanvendelsen. Grundfos har nemlig ansat 10 personer med nedsat arbejdsevne til at varetage opgaven.

En af dem er Thomas Larsen fra Ulstrup. Han blev udsat for en arbejdsulykke i 2008, som gjorde, at han ikke længere kunne varetage sit arbejde i nedbrydningsbranchen. Han er glad for at have fået et arbejde:

Samarbejde og plads til alle

- Selvom vi er kommet til skade eller har andre psykiske ting, så er der mulighed for at vi har et stykke arbejde også, siger Thomas Larsen.

Grundfos samarbejder med grossisterne Brødrene Dahl, Sanistål, Lemvigh-Müller og DJ Supply om at indsamle brugte pumper. Pumperne indleverer de enkelte vvs-installatører, når de har installeret en ny.

Idéen om at skåne miljøet og hjælpe en gruppe mennesker, der måske har svært ved at få et ben indenfor på arbejdsmarkedet, kan måske inspirere andre, siger bæredygtighedschef i Grundfos Mogens Lindhard:

- Jeg håber, det kan være et godt eksempel for andre virksomheder.

Grundfos har en overordnet målsætning om, at fem procent af medarbejderne i koncernens danske selskaber skal være personer med nedsat arbejdsevne.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du høre mere om projektet og også møde stålvirksomheden Lemvigh Müller, som bakker op om projektet.