Galten er snart klar til Skulpturby 2017

Flere skulpturer er i løbet af denne uge dukket op rundt omkring i Galten, flere kommer til inden byens skulpturudstilling officielt åbner den 1. juni

01:20

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Aarhus i øjeblikket er europæisk Kulturhovedstad, og den titel har også affødt en masse spændende kulturtiltag i de omkringliggende kommuner.

Et af de projekter foregår i byen Galten i Skanderborg Kommune, hvor man fra den 1. juni til 30. september kan opleve det kulturelle tiltag Skulpturby Galten 2017. 

Skulpturen Kvinde på bænk er en af de 12 kunstværker, man kan opleve i Galten i løbet af sommeren.

Og netop derfor, har man i løbet af denne uge kunne se en masse skulptur blive opstillet i bybilledet i den østjyske by.

- En arbejdsgruppe har taget initiativet til SkulpturBy Galten. 12 spektakulære skulpturer vil blive opstillet på centrale steder i Galten midtby, siger initiativtager Tove Severinsen. 

Skulpturerne kommer til at stå mange steder i byen. Her ses en skulptur, der skal stå ved plejehjemmet Tjørnehaven.

Nogle af de skulpturer, man kan opleve, har navne som ’Kvinde på bænk’ og ’Havpegasus’.

I alt kommer borgere og besøgende i Galten til at kunne opleve 12 skulpturer, der bliver opstillet forskellige steder i byen.

De ni første skulpturer er blevet sat op i denne uge, mens de sidste tre bliver sat op den 29. maj. Den 1. juni vil der blive afholdt en officiel åbningsfest. 

Videoerne øverst i artiklen er lavet af Palle Hansen.