Gallapremiere på Svindlerne

100 kørestolsbrugere er inviteret til filmpremiere

02:06

1 af 2

100 kørestolsbrugere fra muskelsvindfonden samles i dag kl. 15.30 i filmbyen til gallapremiere på filmen Svindlerne. En dokumentarfilm, der følger tre mænd, der er ramt af muskelsvind.

- Jeg glæder mig til premieren. Det er en film, der beskriver et liv med handicap - og det synes jeg er fedt, siger Jonas, der er én af de kørestolsbrugere, som skal med til premieren, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er filmens producenter, der har inviteret Muskelsvindfondens medlemmer til gallapremieren.

- Mange af de problemstillinger, som er i denne film er noget, som vi kan relatere til - det er noget vi alle sammen prøver i et vist omfang, siger Jonas.

Svindlerne følger tre unge mænd - og bedstevenner - Casper, Jakob og Kristian i kørestol. De lider alle tre af muskelsvind, og betegner sig selv som 'svindlere', der formår at få det bedste ud af livet. Der er hænder, der hjælper dem 24 timer i døgnet med at tisse, spise og tage tøj på.

For de tre unge mænd er det umuligt at have et privatliv og meget svært at finde kærligheden og sex. Derfor er en fælles tur til Berlin med en mulighed for at opleve fest, strippere og escortpiger - og en smule sightseeing - et kærkomment afbræk i dagligdagen.

- Vi er alle sammen forskellige, og jeg tror mange vil blive overraskede over, hvor modige de er - de tre - der er med i filmen. At de tør vise, de sider af deres liv. Det tror jeg ikke, alle ville kunne. Jeg tror ikke, jeg ville kunne, siger Jonas.

Filmen er instrueret af Michael Staal Dinesen og vises på forskellige filmfestivaler, på DR3 og på TV 2 | ØSTJYLLAND i løbet af foråret.

Se en smagsprøve fra filmen i videoen øverst.