Galehuset nedlægges

Gruppen af AGF-tilhængere, som kalder sig selv Galehuset har nedlagt sig selv, efter at flere medlemmer har modtaget trusler.

Fan-fraktionen Galehuset, som i flere år har haft deres faste plads på tribunen til AGFs kampe på NRGi Park, eksisterer ikke mere.

Ifølge gruppen selv er flere moderatorer af hjemmesiden www.galehusetagf.dk blevet truet af voldelige fans med yderligtgående politiske holdninger. Derfor har gruppen nu nedlagt sig selv.

På hjemmesiden skriver repræsentanter for gruppen blandt andet:

<I>Galehuset har gjort meget, nu er det på tide at vores medsupportere, klubben, Århus Elite og Århus tager stilling og gør deres. De må aktivt arbejde for at ændre den udvikling, der har fundet sted, eller acceptere en tribunekultur, der på og uden for stadion indeholder kræfter, der søger mod den lavest mulige form for kommunikation.</I>

Hos Århus Elite, som er koncernen bag AGF, beklager ledelsen, at Galehuset er ophørt med at eksitere.

- Jeg er blevet gjort bekendt med, at baggrunden for lukningen er, at folk fra Galehuset er blevet truet i det offentlige rum. Jeg håber, at de pågældende vil rette henvendelse til politiet, som er den rette instans i sager om trusler om vold, for at sikre at der bliver taget affære. Vi kan ikke understrege vores afstandtagen til vold kraftigt nok. Vold hører heller ikke til i forbindelse med fodbold, siger koncerndirektør Lars Windfeld.

<a href="http://www.galehusetagf.dk/" target="_blank">Læs Galehusets begrundelse for nedlæggelsen</a>