Gæster i Den Gamle By ødelægger byens græs

Græsset i Botanisk Have bliver ødelagt af biler, der parkerer ulovligt

00:46

De tusindvis af gæster, der i julemåneden besøger Den Gamle By i Aarhus, skaber stort parkeringskaos i området omkring museet.

Særligt i Botanisk Have hvor parkerede biler ødelægger byens græs. Og nu har Aarhus Kommune fået nok og sender parkeringsvagter ud med bødeblokken.

 

- Byens grønne områder skal ikke bruges som parkeringsplads. Vi oplever at græsset bliver ødelagt. Det koster en del penge at få rettet op på. Vi har foreslået Den Gamle By, at de i spidsbelastningsperioden har en medarbejder ved Botanisk Have, der deler flyers ud, siger Andy Tomes, teamleder, Center for byens anvendelse, Aarhus Kommune.

Den Gamle By mener, at der bliver gjort nok for at sikre, at gæster ikke parkerer ulovligt.

Læs også Lejlighed i Den Gamle By har en særlig virkning på demente

- Vi giver information om, hvor der er parkeringsmuligheder. Det er svært i den her tid, hvor der er mange mennesker. Men på hjemmesiden og på anden vis opfordrer vi til det, siger Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør, Den Gamle By.

Ifølge ham er der masser af lovlige parkeringsmuligheder i nærheden af Den Gamle By.

- Der er masser af parkeringspladsen ved Ceres-grunden, ved Amtssygehuset og ved Scandinavian. Det er et problem, der er 25 år gammelt. Vi har hele tiden arbejdet på at finde løsninger, siger Thomas Bloch Ravn.

Øverst kan du se hele interviewet med Thomas Bloch Ravn om parkeringsproblemerne omkring Den Gamle By.