Gæst nummer 500.000 besøgte i dag Væksthusene

Den grønne oase midt i Aarhus rundede mandag et skarpt hjørne

01:00

Kl. 14.15 mandag eftermiddag trådte nordmanden Christian Knudsen med sønnen Hans ind af dørtærsklen til Væksthusene i Aarhus, og han var ikke en hvilken som helst gæst. Nordmanden er nemlig nummer 500.000, der besøger det grønne museum.

- Det er specielt. Jeg vil gerne sige goddag til alle gæster, men kan jeg desværre ikke. Men det er da en dejlig følelse at sige ”du er gæst nummer 500.000”, sagde direktør for Science Museerne under Aarhus Universitet, Bent Lorenzen, til TV 2 | ØSTJYLLAND kort efter, han havde overrakt blomster til den heldige gæst.

Læs også 17 vindere af Byens Bedste 2015

Væksthusene har nydt stor succes siden åbningen i 2014. Stedet fungerer både som drivhus, forskningsplads og museum, hvor gæsterne udover at betragte de skønne planter og blomster kan høre forskellige oplæg med forskere.

- At sige goddag til nummer 500.000 er en stor ting for et museum som vores. Vi er slet ikke vant til at have så mange gæster – det kan ikke blive bedre, forklarede Bent Lorenzen.

Du kan se øjeblikket, hvor den glade gæst nummer 500.000 træder ind i Væksthuset, i klippet øverst i artiklen. Her er der også et interview med direktøren.