Gadefodbolden rammer Aarhus

34 hold skal dyste om DM i street soccer

Street soccer eller gadefodbold spilles i alle Danmarks hjørner. Og for første gang skal Aarhus lægge asfalt til DM i street soccer 2012. 34 hold fra hele landet kæmper om DM-titlen lørdag den 18. august på Godsbanen.

Street soccer gennemgår et mindre boom i Danmark, DGI vurderer at 40.000 danskere nu mindst har spillet en street soccer kamp i løbet af sommersæsonen.

Fra niche-sport til breddeidræt

Tidligere var sporten ifølge DGI mest udbredt i socialt belastede kvarterer, men den nye fodbolddisciplin bevæger sig i øjeblikket væk fra at være en niche-sport.

- Street soccer kan være på vej mod en egentlig breddeidræt på tværs af sociale, etniske og geografiske forskelle, siger DGI's direktør Søren Brixen.

Og projektleder i DGI, Frederik von Sperling, er enig.

- Tidligere lå street soccer i de udsatte boligområder i de store byer. I dag spiller manstreet soccer over hele landet, og til DM er der f.eks. spillere med fra både Nykøbing Falster og Sønderborg,"  siger han. 

Ved DM udtages et landshold, der skal repræsentere Danmark ved EM i street soccer Paris i foråret 2013. I 2011 vandt Danmark det uofficielle EM i street soccer i Antwerpen i Belgien.