Gade: Børne-kvoter er ulovlige

Integrationsrådet i Århus Kommune vil indføre kvoter for antallet af tosprogede børn i skolerne, men det vil være ulovligt, siger rådmand Louise Gade (V).

Louise Gade (V), rådmand for børn og unge i Århus Kommune, afliver med det samme et nyt forslag fra kommunens integrationsråd om kvoter for antallet af tosprogede børn i skolerne.
Til Urban siger Louise Gade:
- Det er i strid med loven at sortere efter etnicitet. Vi har i byrådet vedtaget, at der maksimalt må være 20 pct. sprogsvage børn på en skole, og det skal være i højsædet. Der kan jo også være danske børn, som har det sprogligt svært. Så vi kan komme i en situation, hvor nogle skoler får mere end 20 pct. sprogsvage børn. Samtidig vil vi på den måde stigmatisere de velintegrerede børn. Fokus skal være på de børn, der har et dårligt dansk.
Selv om det ikke vil være lovligt at gennemføre, er det et fornuftigt forslag, mener formanden for Integrationsrådet, Ahmed Jibril Abdi.
- Børnene skal integreres i skolen. Derfor skal skolerne reservere eksempelvis 20 pct. plads til børn med anden etnisk baggrund, for der findes kommuneskoler, hvor der nærmest ikke er tosprogede børn, siger han til Urban.