Gaarde optimistisk om ny politiskole i Skanderborg

Skanderborgs borgmester er optimistisk i forhold til at få ny politiskole til kommunen

02:01

Borgmesteren i Skanderborg er godt tilfreds med dagens udmelding fra Rigspolitiet angående etableringen af en ny politiskole vest for Storebælt.

I en rapport fra Rigspolitiet fremgår det, at Skanderborg Kommune er en ud af tre kommuner, som fortsat er i spil på Rigspolitiets prioriterede liste over mulige steder for skolen - hvis den vel og mærke skal etableres i allerede eksisterende bygninger og ikke i et nybyggeri.

- Det er vi rigtig glade for. Vi havde nok en fornemmelse af, at der var bygninger, som var interessante her i Skanderborg, men vi er glade for at lægge øverst på listen, siger Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg Kommune.

Læs også DF: Ingen grund til at bygge ny politiskole op fra bunden

I alt meldte 74 kommuner sig som interesseret, da det for et år siden kom frem, at der skal etableres en politiskole i det vestlige Danmark. Fem af dem var østjyske. Udover Skanderborg er det Favrskov, Randers, Silkeborg og Horsens.

Mens fire af de fem østjyske kommuner bød ind med i forvejen eksisterende bygninger, har Favrskov udelukkende tilbudt byggegrunde til at bygge helt nyt.

Borgmester Nils Borring (S) i Favrskov Kommune er optimistisk, da det af rapporten offentliggjort søndag fremgår, at Rigspolitiet netop foretrækker et nybyggeri til skolen.

- Vi tror ikke, at vores status har ændret sig, men måske er vores chancer forøget, hvis de går efter et nybyggeri, siger Nils Borring.

Læs også Ny politiskole vest for Storebælt udskydes

Og lytter politikerne til den anbefalingen fra Rigspolitiet, er det ikke godt for Skanderborgs chancer for en skole i allerede etablere bygninger. Men fra Skanderborgs side er der også lagt grunde langs E45 i puljen - dog fra privat side.

Derfor mener Jørgen Gaarde ikke nødvendigvis, at det forringer Skanderborgs samlede chancer for at få den nye skole til kommunen, og han er ligesom sin borgmester kollega optimistisk.

- Vi ved jo også, at der ligger arealer i Skanderborg Kommune langs med motorvejen, som er blevet tilbudt. Skanderborg ligger godt rent geografisk, og vi er optimistiske, siger Jørgen Gaarde.

Justitsminister Søren Pind (V) sagde torsdag til Politiforbundets fagblad, Dansk Politi, at en ny politiskole vest for Storebælt først står klar i 2019 eller 2020.

Du kan se mere om politiskolen i videoen øverst på siden, og herunder kan du høre, hvad Michael Aastrup Jensen (V) siger til debatten om en politiskole i Østjylland.

02:16

Michael Aastrup Jensen: Østjysk placering er i toppen af mulighederne for en ny politiskole

Luk video